Click Here!

Aroma Ikan Bakar, Jeram

Ditulis oleh Aida Awie on Sunday, June 2, 2013

    Dah lama tak ke sini makan2 seafood. So, gaji day hari tu jejak kasih balik di sini mengenyangkan perut memasing. 

Dah semakin cantik tempat ni. Orang yang datang pun makin ramai... Baguslah, tumpang bangga  dengan kejayaan orang Melayu berniaga. Asal servis ok dan makanan sedap, pasti pelanggan akan datang,  silap2...siap bawak satu kampung lagi. 
Close up sikit waktu urusniaga. Isnin-Jumaat :3.00 ptg - 12.00 mlm / Sabtu & Ahad : 12.00 tghari - 12 mlm

        Kali ni tak mo tamak. Tak mo..Tak mo.. Serik!! Hubby paksa habiskan jugak sampai nak muntah perabih ikan dan kerang2an tu. Tu le balasannya kalo ikutkan nafsu makan! 

Kat sini la selalunya nafsu yang terkawal boleh jadi tak terkawal. Rasa cam  nak ambik semua. Padahal, makan ikan sekor pon dah full tank. 
Order air dulu sorang dua gelas. Saya, tembikai + air kosong dan hubby, limau ais  + air kosong.
Tak lama pastu, sotong celup tepung pun sampai bersama...
Ikan jenahak masak cili !!
Disusuli dengan kemunculan kepah masak black paper dan nasi putih 2 pinggan. Sayur memang tak ambik langsung sebab hubby cakap rugi.. Harga sayur cam tak relevan.  
Nyam..Nyam...Nyam...

45 minit kendian....


Taraaaaaaaaa!! Licin dah semua. Kepah je tak terhabis. So mintak bungkus bawak balik. 
Ni bil untuk makan2 tadi.. Ok tak? Kira murah kan?
  Gendang gendut tali kecapi... Kenyang perut senang hati.. 



{ 0 komen... read them below or add one }