Click Here!

Kitar Semula Botol & Tin Terbuang

Ditulis oleh Aida Awie on Thursday, April 11, 2013

   Dah lama tak sentuh bab taman. Sekarang tak berapa ada mood. Pokok2 calathea kena serangan yang agak teruk dan itu menjejaskan mood kami. * Habislah... Calathea dah kena potong, pagar jadi lompong. Dah tak dapat nak beromantik2 kat laman rumah ...
    
    Ok. Balik pada tajuk asal. Hari ni nak share pasal botol dan tin. Biasanya botol2 kicap dan tin2 susu tu korang buang ke simpan? Ha? Simpan buat biak nyamuk? Isk..isk..isk... Banyak duit korang nak bayar saman nanti ek? Bak sini sikit kalau dah banyak sangat. Botol2 dan tin2 tu kalau dah banyak tak terbuang apa kata korang ambik, cuci bersih2 dan kitar semula. Paling kurang pon cantik gak rumah korang tu, kan? Tengok gambar2 kat bawah ni. Gigih ni download satu2 dari pintrest. Kretipkan dorang yang terfikirkan idea ni? 








{ 4 komen... read them below or add one }

suka suka said...

assalam .. akak gunakan tin susu untuk semai anak pokok..baru je bermula guna tin susu ni..

Aida Awie said...

Wah... Bagus tu kak. Satu langkah utk memelihara bumi kita yg makin tua ni.

JaSSNaNi said...

wow.. banyak kegunaannya kan.. cantek lak tin2 tu wat paku kat dinding ye.. tanam pokok..

Aida Awie said...

Mesti cantik punya, jassnani.... Kalau rajin kasi color2 sikit tin tu. Lagi cantik!