Click Here!

Slip CDM hilang... Bagaimana dapatkan bukti pembayaran?

Ditulis oleh Aida Awie on Friday, November 8, 2013


       Korang pernah terhilangkan slip CDM tak? Kalut betul... Tak pepasal kena pergi bank pulak tadi. Nasib la tak payah nak beratur panjang, pegawai kat kaunter tu tolong checkkan. Kalau tak memang nak kena marah diri sendiri. Asyik tangguh2 nak fax slip tu, lastly terbuang ke mana entah.

      Kalut habis selongkar beg masa nak faxkan bukti pembayaran, tetiba baru teringat dua tiga hari lepas ada kemas2 beg. Maybe tak perasan terbuang slip bank tu. 

     Nasib baik panjang jugak akal ni nak call customer service diorang. So atas nasihat cs tu, kena pergi semula ke bank berdekatan CDM tu. Janji kena ingat tarikh masukkan duit tu dan akaun no serta jumlahnya. Diorang akan check dalam sistem.

     Tapi slip CDM tu memang tak dapat balik la.. Salinan pon tak de. Diorang cuma boleh bagi pengesahan dengan cop yang memang duit tu dah dimasukkan ke akaun penerima. So boleh kata macam bukti gak la..


         Fuhh!! Lega... Kalau tak, apa pun tak boleh. Duit habis, barang tak dapat.

Published with Blogger-droid v2.0.10

{ 1 komen... read them below or add one }

Anonymous said...

terima kasih .. amat100x membantu saya .. fuuhh .. (^__^)v