Click Here!

Chalkboard Wall Inspirasi Dari Pinterest

Ditulis oleh Aida Awie on Thursday, September 19, 2013

      
home decor
Credit from pinterest.com
    Selalunya kalau nak cari idea, memang saya banyak rujuk dari pinterest.com. Tengok dinding kosong kat ruang atas tu rasa macam nak buat sesuatu. Biar ada manfaatnya. Macam2 idea nak buat. Nak gantung koleksi topi hubby la, nak buat rak buku2 novel saya la, nak gantung kanvas dengan lukisan sendiri la... Tapi semuanya macam tak berapa menarik. Idea lama. So belek2 kat pinterest ni terjumpa idea chalkboard wall ni. Ok jugak kan? Atleast boleh padam kalau dah bosan. Tunjuk kat hubby, tak sangka pula hubby setuju.

     So bila hubby dah proceed, saya terus beli cat khas dan kelengkapan mengecat. Kami pilih warna hitam dari hijau tua. Ada juga pilihan lain seperti kelabu dan kelabu gelap. Tapi rasanya hitam lebih menepati citarasa kami. Lepas ni boleh tulis note untuk hubby kat dinding tu. Perancangan aktiviti bulanan pun boleh catatkan di situ. Tak de la terlupa je lepas ni.

* Rasanya kalau korang ada anak2 yang suka conteng dinding tu, boleh jugak sediakan ruang khas untuk diorang ekspresikan seni dalam diri diorang. Mana tahu, besar nanti jadi pelukis tersohor ke...

home decor idea
Yang ni kami punya wall. Ok tak?

Published with Blogger-droid v2.0.10

{ 5 komen... read them below or add one }

NM03 said...

boleh wat main bingo kooo.. kan kan kan

Aida Awie said...

Haah la.. xterpikir lak. Ok boleh main mlm minggu ni. Haha

LaH said...

camner nak buat chalkboard nie ek...share la ckit step2...hehe

Aida Awie said...

As salam Lah.. Cat saja seperti biasa. Cat Chalkboard Paint boleh dibeli di kedai2 hardware atau DIY spt link - http://www.houzz.com/ideabooks/3454588/list/DIY--Make-Your-Own-Chalkboard-Paint

mcqueen said...

as salam, nak tanya. beli kat mana cat ni?