Click Here!

Cukupkah amalan kita? Apesal dok bergosip tak sudah-sudah ni?

Ditulis oleh Aida Awie on Thursday, May 5, 2011

   Salam pagi Khamis. Pejam celik pejam celik dah hari Khamis. Tambah satu hari lagi hari kerja, esoknya dah... cuti lagi. Masa memang pantas betul sekarang,kan?

  Bila terfikirkan ini salah satu dari tanda-tanda kiamat, insaf kejap dalam hati. Banyak mana amalan dah aku buat selama ni? Ke tak banyak mana pon lepas tolak gosip sana gosip sini... Huh! Letih saja la kalau banyak yang kena tolak. Semua sia-sia jadinya. So, moralnya jangan dok bergosip je... Sampai lupe masak nasi untuk suami. Ni saya kasi remind kat diri sendiri pasal sibuk sangat berborak dengan jiran depan rumah. Citer itu ini tak sedar suami goreng cekodok sendiri. Sian... dia lapar. Bini dia kalau dah dapat geng terlupe kat suami jap. Eh termelalut jap. Tapi betul ler tuh..

   Berbalik pada topik asal, banyak mana dah amalan kita untuk bekalan ke sana? Macam mana nak tahu yer? Rasanya memang tak de jawapan pun. Jawapnye buat je lah dengan ikhlas. Kurangkan gosip tingkatkan amalan.. Tak gitu?

{ 3 komen... read them below or add one }

NM02 said...

nasib baik le jiran2 ai semuanya bujang lelaki. kalu tidak mau jugak ai simpul lengan baju, cuit peha jiran sambil gelak mengilai. hehehe

Watie Rose said...

jenjirasn semua tau sy berkerja jadi sy cuma join diorang hari cuti saja...hehe

Aida Awie said...

NM02>> hahaha.. naseb baik kan? ade gak hikmahnye bile jiran lelaki bujang, kurang2 laki u tak goreng cekodok sendiri..

watie>> waktu cuti tu yang lagi best dok bergosip tu.. banyak citer nak digosipkan. ape taknye, himpunan seminggu le katakan..hehehe