Click Here!

Jom mengundi !!

Ditulis oleh Aida Awie on Saturday, May 4, 2013


Sumber: Google

Marilah mari, mari mengundi
Tunaikan kewajipan pada negara...

    Cewahh... Siap nyanyi2 lagi ek hari ni. 
Korang dah ready nak pi mengundi ke belum? Kalau dah baguslah. Kalau belum tu cepat bersedia dari sekarang. Nak tanya jugak, korang dah semak ke korang mengundi kat mana nanti? Jangan masa mengundi nanti penat beratur tetiba nama tak de dalam list. Haaa.. Jam tu jangan nak bising2 kata 5 tahun dulu memang korang mengundi kat situ la.. apa la.. kan? Sendirik mau ingat. So, semak dulu sebelum sampai masa. Tak lama dah... Esok je kita nak pi mengundi ni. Hah, sapa yang belum semak tu silalah klik kat SPR ni ye. 

Jangan lupe bawak KAD PENGENALAN korang !! 

    Paling penting, tetapkan dalam hati siapa yang korang nak pangkah nanti. Idak le bile sampai masa nanti  baru ler korang tercongok2, baru la terkial2 pikir nak mengundi siapa,kan...? Buat melambatkan proses je. Tips nak pilih siapa yang korang nak pangkah ni senang je, korang pilih la parti yang boleh diharap untuk bantu kawasan korang tu. Bukan parti yang nampak muka masa musim berkempen jer.

Nak share jugak gambar proses dalam bilik mengundi yang diceduk dari google. Almaklum lah, dah 5 tahun... Jadinya memang perkara yang jarang2 dibuat macam ni selalu la lupa... 

Sumber: Google

Okey... SELAMAT MENGUNDI semua!

{ 0 komen... read them below or add one }