Click Here!

Gasak Auto Garage

Ditulis oleh Aida Awie on Monday, January 24, 2011


Add caption
      Uikk..Kereta saya masuk bengkel. Minyak hitam leaking... Pedal minyak berbunyi pelik masa tekan minyak. Macam-macam dah 'dia' claim. Ni sume bahana angkut mengangkut tu la kut.. Sian keretaku...Naseb baek tak masuk wad. Tapi kesian lagi poket lakiku, bertambah keringlah dia.

     Pergi bengkel Cina, katanya minyak hitam bocor + 'aternater' (ape tah namanya..tak reti menyebutnye) rosak. Mau kena RM450 sekali tukar. Hari tu dah kena RM700+ lagi nak kira. Pegi plak kedai Melayu, semua kira RM200++ jer.. Bukan aternater pun, braket je patah. Tu pasal bunyik bising. Tali kendur, tak bleh ketatkan sebab bracket patah... Fuhh..Panjang lebar penerangan dari si pomen. So, sebab poket kering hujung bulan ni, maka settlekan dulu hal pedal minyak tu. Semua sekali RM80 je. Ganti 2 bracket + upah kerja. Bulan depan plak la tukar tank minyak hitam yang bocor tu. Kena beli 1set rupenye... RM150 (2nd hand punye la...) lagi untuk bulan depan. Upah kerja tak tahu lagi. Harap abang tu baik hati tak charge saya tinggi-tinggi. Heee..


    Saya selalu pergi bengkel ni kalau kereta bermasalah. Kecuali kalau bengkel ni tutup. Tapi kalau tutup pun boleh on call. Senang berurusan. Semua cerita 'clear'. Cuma jauh sikit dari rumah saya sekarang. Siapa-siapa yang tahu Kedai Perabot Nabilah/ Kedai Perabot Harga Sederhana, Jalan Kg Melayu Subang - Shah Alam tu mesti perasan bengkel ni berdepan dengan kedai tu tadi. Kedai aircond sebelah bengkel ni pun rege murah je. Tak la tercekik sangat dengar sebut harga tu.

{ 0 komen... read them below or add one }