Click Here!

Bismillah 5..Jadikan amalan!

Ditulis oleh Aida Awie on Monday, January 17, 2011

    Dalam pada sibuk mengejar hal duniawi ni, tak lupa juga nak share sikit pasal ilmu kerohanian. Semoga ianya memberi manfaat kepada kita semua.


   Nak dijadikan cerita, malam Jumaat lepas saya mengunjungi rumah kakak ipar saya di Subang Bestari. Dalam bercerita tentang hal masing-masing tu (yelah..lama jugak dah tak jumpa, ada la dalam sebulan kut..) saya ni bertanya la pasal kesihatan dirinya, pasal kakak ipar saya ni selalu sakit-sakit kaki. So, dia pun ceritalah yang sejak dia mengamalkan membaca Bismillah 5, kurang sikit sakit kakinya... Dia pun syorkan saya jadikan Bismilah 5 ni sebagai amalan. Jadi hari ni saya search kat google tentang fadhilat Bismilah 5 ni. Jumpalah satu blog yang pernah post entry pasal Bismillah 5 ni. So, untuk melihat fadhilatnya boleh klik link blog tu di sini.

{ 4 komen... read them below or add one }

ayin masliza said...

thanks for sharing.. InsyaAllah akan diamalkan... oh yer, kita pun dah follow sini yer... thanks..

hasrul hassan said...

Salam ... baik diamalkan selalu terutama kalau makan kat kedai yang ntah mana2 ...

Kalau yakin, makanan dan minuman yang ada racun akan terhindar dengan sendirinya.

MaSLiNa said...

Aida, kalo kita baca especially Bismillah yg last (ke-5) tu mmg musuh² atau org yg berniat jahat dgn kita akan tertutup pintu hati untuk menganiayai atau berbuat jahat kita.. Insyaallah.. mmg sejak amalkan Bismillah nih sejak sekian lama, mmg mujarab..

Anonymous said...

This site truly has all of the information I wanted concerning this subject and didn't know
who to ask.

Here is my site yamaha motorcycle parts accessories -
-