Click Here!

Bongsai untuk CNY...

Ditulis oleh Aida Awie on Thursday, January 27, 2011

     Pagi tadi, masa dok tunggu orang cuci kereta saja la merayau-rayau kat khemah jualan dari negara China ni... Pelik tengok pokok-pokok bonsai kat situ. Semuanya warna coklat gold macam pokok mati pun ada. Ingatkan pokok-pokok ni semua pokok mati, rupanya taukeh tu cakap pokok ni memang hidup dan diimport khas dari negara China. Warna pokok ni pun memang begitu, warna semula jadi. CNY ni memang suka warna yang gold gold eh? Ong katanya, kan.... 




           Tapikan, kalau satu dua pasu rasanya ok la kut... Tapi kalau banyak-banyak macam ni macam buruk la pulak.. kan? Dah la tu, mahal kemain regenye. Pasunye saja dah rm200 lebih, kalau dengan bongsainya sekali dah tentu makan ribu riban. Tak tau la kalau ada orang yang suka,tapi kalau saya rasanya tak berapa minat la kalau warna cam ni. Ala-ala taman musim luruh jer...

{ 3 komen... read them below or add one }

Watie Rose said...

hah, ingat pokok dah mati tadi....ooo, mungkin CNY tahun ni tema gold pulak kan...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

chinese kalo time raya memang borong sakan kan, sellau nampak diorang beli banyak2....klik2 HB kat sini TQ ye sudi klik untuk kita

Aida Awie said...

watie>> gold kan wajib utk diorang..lambang kekayaan tu..

anje / mama balqis >> sama2..bestkan, dah dapat cash out HB..