Click Here!

Kucing mak saya penawar stress...

Ditulis oleh Aida Awie on Friday, January 21, 2011

      Tengahari tadi masa lunch, singgah rumah mak jap. Saja nak tengok mak, apa citer senyap je sekarang. Lagipun hari Jumaat nikan rehat lama sikit. Lagi pun nak kluar sikit amik angin kasi hilang stress sikit. Letih tul kalau hari Jumaat.

      Kat rumah mak tu memang ada kucing dua ekor ni. Sekor jantan, sekor betina. Yang jantan nama comel, yang betina pulak nama puteh. Kucing-kucing ni mak saya bela dari kecik lagi. Sekarang dah besar panjang pun. Mak saya bahasakan diri dia mak dengan kucing-kucing tu. Ah sudah..Setaraf dah kucing dua ekor ni ngan kitorang. Kucing-kucing ni amatlah manjanye, nak pulak kalau saya datang. Bertambah la mengadanya. Konon nak tunjuk la diorang dapat sepenuh kasih sayang dari mak saya. Peegi da!!

     Kucing-kucing ni ada cerita, diorang ni bukan anak beranak atau pun adik beradik. Kisahnye mak saya bela sekor je, si putih tu (yang bulu xberapa putih ade belang-belang grey tuh). Panggil die putih sebab masa tu die la paling putih antara kitorang ni. Lepas putih dah besar sikit, mak saya bawa balik si comel tu dua beradik. Tapi sekor mati lepas minum susu Hi-Goat, jadi tinggal la si comel sekor je ngan si putih. Asalnye si putih ni tak dapat terima kehadiran si comel ni. Lagi pun dia tengah bunting masa tu. Mungkin pembawaan budak la kut.. Kucing pon ade morning sickness ek? Tu laa...hang gatai sangat pi cari jantan tu sapa suruh?hihihi ...

    Tapi si comel ni pulak tak serik-serik, nak jugak menempel kat putih. Pernah jugak la mak ternampak si comel kena tampar ngan si putih. Mak tak pulak marah sebab tau dah mesti kes jealous mak asyik belai si comel. Cuma masa si putih ni tergugur kandungan dia, barulah dia boleh layan si comel baik-baik. Si comel tu kira menumpang kasih ngan si putih la. Hisap susu kawan tu macam kawan tu mak dia je... Si putih ni pun biar je, sampai la dah besar camni pon masih hisap susu kawan tu lagi. Kadang-kadang kitorang saja peluk si putih biar si comel tak dapat mengisap. Sian jugak kat si putih tu. Baik sangat, pas tu terlalu la bersifat keibuan sangat sampai kena buli dengan si comel tu.

     Kalau time makan pun kitorang pisahkan jugak pasal habis makanan disebat oleh si comel sekor. Punyelah lahap tahap ape tak tahu la. Yang yenya..memang tamak tu la. Makanan si putih pon nak sebat sekali. Si putih pulak sanggup tengok je, sayang sangat nak menampar si comel tu. Kitorang pulak yang geram tengok perangai si comel. Lepas makan selalunya aktivitinya tido la. Ha..selalunya masing-masing ada port sendiri. Tapi sebab hari ni nak menunjuk yang diorang tu kemain la baiknye. Tido pun nak berduet jugak. Layan je la gambar diorang pura-pura tido ni ye...






     Last sekali, terimalah pose power dari si putih dengan semangat contact lens warna gold. Bercahaya ek mata diorang ni kena flash hanphone. Baru tahu..mata diorang pon boleh memancar macam mende kelip-kelip kat dada otromen tu. Arghh... Hilang dah stress dengan gelagat diorang, boleh la sambung keje balik.

{ 5 komen... read them below or add one }

KizZ said...

Kucing awak tersangatlah comei okayh..cuma yang gambor last skali tu cam seram cket...hihi..

Jom sini,
Tong-tong duit,pelik ke?

MaSLiNa said...

siap letak h/phone kat tepi tu yang tak tahan.. mcm nak tgu org call je.. hahaha

Aida Awie said...

Kizz: seram ek? nnt malam die dtg lawat awak dlm mimpi ye..

Maslina: H/phone tu yg sibuk nak enterframe.hihihi...

Watie Rose said...

tp sy geli ngan kucing, nak2 pulak kalau dia gesel kat kaki....hehe

Nur shazwana said...

comey..comey..tgok gelagat kucen mmg leh wat kita gelak sorg2..