Thursday, December 9, 2010

DIY Loceng Angin

  Saya rasa idea untuk buat sendiri loceng angin atau wind chime ni best juga. Ianya jimat kerana hanya guna semula barangan yang tidak digunakan lagi. Loceng angin ni terutamanya kalau diletakan di taman, boleh mengeluarkan bunyi bila angin bertiup. Bunyi-bunyian sebegini sebenarnya boleh menjadi terapi juga tau. Yelah, dah sibuk seharian di pejabat, balik dengan keadaan jalan yang sesak lagi, mestilah kita nak  luangkan masa untuk diri sendiri, duduk-duduk santai sambil menghayati alam kan? Tambah pulak ada irama dari loceng angin ni, boleh terbuai juga ke alam mimpi.

  Petang ni meh nak kongsikan idea membuat loceng angin. Tak perlu keluarkan duit pun. Cuma perlu rajin jer. Klik sini untuk cara.


Sumber: http://thecraftychica.blogspot.com/2008/04/tea-mug-wind-chime.html





2 comments:

Watie Rose said...

wah..kreatif nyer...

Aida Awie said...

emm..risik2 blog lain mmg boleh jumpa macam2 watie..